Naučte se říkat NE

Doporučený
Trochu jiné zprávy

Ne je ne. 
Odpusťte si už  konečně všechny své minulé omyly a začněte plně přijímat své autentické já to (kým skutečně jste pod všemi těmi falešnými osobnostmi, které jste přijali za své pravé já), zkuste být sami sobě kamarádem.

Můžete toho dosáhnout, ne, že, ne. Musíte se jen rozhodnout být šťastní, ale také být ochotni změnit své životní okolnosti.  Jedním ze způsobů, jak změnit svou situaci, je změnit své vnímání toho, co VĚŘÍTE, že vaše situace skutečně je. Pojďme to demonstrovat, vezměme zdánlivě negativní slovo a udělejme z něj jedno z nejpozitivnějších slov, které můžete použít. 

Mluvím o slovu „ne“. Kolikrát jste řekli „ano“ lidem nebo situaci, když jste ve skutečnosti chtěli říci „ne“? Hádám, že hodně krát ! Všichni to děláme příliš často a obvykle ze špatných důvodů. Tady jsou jen některé...

Poznáváte je? 

Chci, aby mě měli rádi...
Všichni ostatní jdou. Nebudu trhat partu...
Donutili mě k tomu...
Když tomu řeknu ano, možná mi později udělají také laskavost a podpoří něco mého...
Nechci, aby si lidé mysleli, že se mnou není žádná legrace...
Je to moje povinnost k zaměstnavateli, rodiči, dítěti, atd...
Když to neudělám já, kdo to udělá?
Pokud to neudělám teď, možná už nikdy nebudu mít šanci..
Nebo co takhle, když zpočátku řekneme „ne“, ale nakonec to vzdáme a řekneme „ohhhh…okayyyy…“ 

Zní vám to povědomě?

Jsem si jistá, že většina z těchto příkladů vám zní povědomě, protože je prostě lidská přirozenost chtít za každou cenu potěšit ostatní – i když je to cena vašeho vlastního omezení, času, zdraví. Přemýšlejte o tom. Co nejhoršího se může stát, pokud se možná, jen možná, odvážíte říct „ne“, odpověď je  NE , protože myslíte a cítíte „ne“? Pro mnohé, než si vůbec dají šanci zjistit, co by se stalo, kdyby odpověděli „ne“, vstupuje do hry pocit viny, který si sami způsobili. UFfffff...  Pseudo Vina za to, že se upřednostníte  před jinou osobou nebo situaci. Aby  to náhodou nebylo sobecké? Ano, samozřejmě, od doby, kdy jsme byli mladí, jsme byli učeni, že být sobecký je vždy špatné, dávat sebe na první místo je sobecké.

Zvažte si však toto...

 „Vina je jen něco, co byste měli cítit, když jste udělali něco špatného. Takže pokud se máte rozhodnout tím, že odmítnete žádost nebo pozvání, když ani nemáte chuť jít? děláte něco špatně? Je možné, že si tím dáváte šanci načerpat energii, na místo toho dovolíte ať je vám sebrána... A  zamyslete se, když vám někdo řekne, že jste sobci, když se v každém okamžiku staráte o svůj stav blaha, není to sobecký náhodou proto, že ve skutečnosti chtějí, abyste dělali to, co  oni chtějí a až pak teprve něco pro sebe? 

Když nemyslíte na sebe při rozhodování „ano“ nebo „ne“ v jakékoli dané situaci, děláte velkou medvědí službu svému autentickému já, a to může mít v konečném důsledku negativní vliv na vaše zdraví a duševní pohodu. Když jste  nemocní, je velmi málo toho, co můžete udělat pro lidi, které  milujete, natož pro cizí. Jste úplně vyčerpaní na všech úrovních. Hlavně té emocionální. V té chvíli se staráte jen o sebe a ani vám nezbývá síla něco řešit, jak co kdo bere. Jenže ledva vám otrne už se ženete do starého vzorce chování a slůvko NE je pro vás rázem opět sprosté slovo...

Jenže vy jediné co musíte je převzít za sebe plnou autentickou zodpovědnost. To se týká všech složek vašeho já. Od emocí, zdravé výživy, těla a další důležité složky pro život. Pro váš život!  Je v pořádku říkat „NE“ ostatním! Jakmile jednou procítíte, že je v pořádku říkat „ne“ ostatním a „ano“ svému srdci, poznáte, že vše se začíná dít ve vašem životě tím nejlepším možným způsobem. Mějte odvahu dovolit si říci „Ne“ Jste tedy připraveni odevzdat se svému autentickému já? Pokud ano, pak je zde malá aktivita, se kterou můžete začít hned teď!

Posilujte se!

Po dobu nejméně 30 dnů sledujte, kolikrát denně řeknete „ano“, když v hloubi duše opravdu chcete říct „ne“. A pokaždé, když k tomu dojde, spolu s tím, že si to poznamenáte, si, také zapište, proč jste řekli „ano“ spolu s emocemi, které jste v tu chvíli cítili. Ve skutečnosti velmi doporučuji, abyste si do telefonu stáhli hlasový záznamník a zaznamenali svůj důvod, proč si nedovolíte říci ne. Výhodou toho je, že když si nahrávku poslechnete později, budete moci slyšet emoce, které se k ní vážou, jak se odehrávaly. Může to být velmi poučné, protože si vše zaznamenáte hlasově ve chvíli prožitku a váš hlas také mnohé napoví, co se do zápisku nevejde... 

Abyste se dostali ještě hlouběji, zeptejte se také sami sebe, zda váš důvod, proč jste řekli „ano“, byl založen na vašich předpokladech nebo na vašem vnímání situace? Někdy klademe takovou váhu na to, abychom řekli „ano“, když  chceme říci „ne“ a přitom by to bylo naprosto v pořádku!  A konečně, jsou také chvíle, kdy říkáme „ne“, když opravdu chceme říct „ano“! A v těchto případech můžeme zjistit, že přicházíme o nějakou úžasnou životní zkušenost. Sečteno a podtrženo, buďte vždy věrní svému autentickému já, protože když se to naučíte, garantuji vám, že se váš život změní úžasným způsobem!

(0 - počet hlasů)
Přečteno 116 krát

Více z této kategorie:

« Jen jméno... A zase ty vztahy... »