Jak být šťastný sám

Trochu jiné zprávy

Málokdy si spojujeme osamělost se štěstím, ale je možné být sám a šťastný? 6 tipů, které dnes můžete použít.

Samota a v některých případech odloučení jsou věci, se kterými se denně potýkají miliony lidí. Osamělost může být způsobena okolnostmi, jako je smrt blízkých, stěhování rodiny, pracovní povinnosti nebo sociální úzkost. Osamělost může být také vyvolána v situacích, kdy se lidé stahují ze společnosti do odloučené a „atomizované“ existence, pokud mají pocit, že nemohou najít „své místo “ ve světě. Někteří lidé jsou také od přírody samotáři a preferují život v prostředí, kde mají veškerý fyzický a emocionální prostor, který potřebují.

Společnost a osamělé lidi

Společnost často považuje osamělé lidi za pozoruhodně nešťastné a dokonce trapné. Jsme napojeni na socializaci a interakci, a proto lze na osamělé situace pohlížet s velkou dávkou podezření. Ale osamělost může být katastrofální i pro jednotlivce, kteří se ocitnou v nucené osamělosti, kde vnější okolnosti mimo jejich kontrolu jsou hlavní příčinou jejich osamělosti.

V takových situacích je snadné ztratit smysl pro proporce. Můžete například ztratit smysl pro organizaci. Vaše myšlenky se zatoulají a je nepravděpodobné, že dosáhnete nějaké produktivní práce. V některých případech může osamělost dokonce přispět k sebevraždě, když osamělí lidé cítí, že jejich životy nestojí za to žít, pokud nejsou schopni vybudovat sociální vazby, díky nimž budou jejich životy smysluplné.

Je možné být sám a šťastný? Zde je několik důležitých tipů, jak být šťastný sám:

Postarejte se o svůj domov.

Je velmi snadné zanedbávat svůj domov, když nejste v blízkosti jiných lidí. Zanedlouho se vám může hromadit nádobí, všude špinavé hrnky, hory špinavého oblečení.

I když do vašeho domova neustále nechodí lidé, je ve vašem nejlepším zájmu, aby byl váš byt čistý, uklizený a dobře organizovaný. Čistý domov rovná se čistá mysl. Když je vaše mysl dezorganizovaná a postrádá soustředění, bude pro vás těžké udělat něco, co stojí za to.

Když je váš domov čistý, dobře organizovaný a uklizený, budete se cítit šťastní, kdykoli vejdete dovnitř, a jediné, co si budete přát, je trávit více času uvnitř a vychutnávat si ty chvíle.

Vytvořte něco.

Být sám bez jakéhokoli rozptylování vám poskytuje skvělou příležitost prosadit svou vnitřní kreativitu a vybudovat něco, čeho si skutečně vážíte. Pokud nemáte problém s psaním, můžete blogovat, napsat román nebo e-knihu na téma, které máte rádi. Pokud milujete malování, můžete se ponořit hluboko do pohodlí a klidu samoty a nechat proniknout tyto tvůrčí síly.

Samota je zvláště úrodnou půdou pro kreativní mysli, které milují pracovat s intenzivním soustředěním a bez jakéhokoli rozptylování. Izolace vám může nabídnout mnoho inspirace, jak něco udělat, a také nesmírně zvýší vaši produktivitu. Pokud potřebujete udělat něco, co bude vyžadovat intenzivní duševní soustředění, pak to raději udělejte v atmosféře samoty.

Dopřejte si skvělé rande.

Kdo říká, že lidé, kteří žijí sami, nerandí ani se nebaví? Nenechte svůj život sklouznout do monotónní rutiny. Najděte způsoby, jak prolomit svou rutinu tím, že přijdete s kreativnějšími způsoby, jak vnést trochu zábavy. Rande, i když je s vámi samými, vás může opravdu nabít energií a vnést do vašeho života vzrušení. Choďte často ven a dejte si kávu. Tančete, pijte a buďte s ostatními lidmi. Můžete také vyrazit na pikniky, výlety a další outdoorové aktivity. Pokud hodně pracujete uvnitř, zvažte občasné přesunutí práce na více veřejných míst. Možností navazovat nové sítě, vztahy nebo být prostě šťastný s lidmi je nepřeberné množství.

Omezte bezduchou spotřebu

Když jste sami nebo osamělí, je snadné rychle upadnout do bezduché konzumace věcí, jako je alkohol, nejnovější komediální seriál, Facebook nebo jídlo. Nemusíte sledovat každou malou novinku, která se ve světě stane. To neznamená, že byste neměli trávit čas konzumací smysluplných médií. Zkuste sledovat dokumenty, komentáře ke zprávám nebo věci, které vás nutí přemýšlet.

Cokoli konzumujete, když jste sami, je důležité to dělat s mírou. Pokud začínáte získávat posedlost něčím, co vašemu životu přidává nulovou hodnotu, jako jsou sociální sítě nebo sportovní výsledky, je důležité je omezit, abyste našli nové produktivní činnosti.

Odstraňte hlučné myšlenky

Když jste sami, vaše myšlenky mohou být vaším nejlepším přítelem nebo nepřítelem číslo jedna. Je proto důležité pracovat více času, abyste vymýtili ty negativní myšlenky nebo negativní energii, které vás stahují dolů. Jedním ošklivým aspektem negativního myšlení je, že jakmile se vaší mysli zmocní jediná negativní myšlenka, vymkne se kontrole a vytvoří mentální monstra, která mohou jednoduše rozbít váš život. Když jste sami, budete také velmi náchylní k negativitě. Musíte si proto vytvořit ochranná opatření, která vám pomohou efektivně zvládat negativní myšlení a posunout váš mentální postoj pozitivnějším směrem.

Existují způsoby, fyzické i duševní, kterými můžete přerušit negativní sled myšlenek a vložit do okamžiku nějakou pozitivitu. Můžete si například zapálit vonné tyčinky, dát si pomalu příjemnou horkou koupel, pustit si uklidňující hudbu, cvičit jógu, meditovat nebo si dokonce odpočinout.

Vytvořte krásu z obyčejného

Na světě je tolik krásy a musíte ji vidět, abyste mohli pozitivně ocenit život. Pokud jste sami, udělejte si procházky do přírody, navštivte jezero nebo jiné přirozeně krásné místo – mají hluboce obnovující účinek na náš duševní stav. Navštivte les nebo nějaký krásný výhled, který vás inspiruje. Oceňte skutečnou velkolepost světa a začnete si rozvíjet pozitivnější postoj k životu.

(2 - počet hlasů)
Přečteno 158 krát