O duši

O duši

Duše, co o ní víme? Víme, že ji máme? Jsme si ji vůbec vědomi? Věřím, že ano a také, že hledáme odpovědi. Nehledejme je rozumem, duše sídlí v srdci, musí se procítit. To vyžaduje čas, trpělivost, dovolit si to. To vše je potřeba se naučit a stále trénovat. Aby vám to šlo snáze, budou zde články jako navigační mapa. Ať vám přinesou co hledáte.

Svlékněte svou starou kůži Doporučený

Svlékněte svou starou kůži

by

Vzdejte se strachu, svlékněte svou starou kůži.

Měli jste někdy pocit, že vztah, práce nebo komunita, ve které jste už prostě nevyhovují?  Zdá se vám, že vás nikdo nevidí a vy jste pro všechny lidi, záměry a účely neviditelní? Toužili jste se vymanit a udělat něco jinak, i když jste si nebyli jisti, co přesně? 

Číst dál...
Naše duchovní probuzení Doporučený

Naše duchovní probuzení

by

Chci se probudit.

Co je vlastně to probuzení? Přeci spíme jen v noci… Probuzení je tvrdá práce sám na sobě, je to o odhazování zátěže, která nám již neprospívá. Je to naučit se přijímat vše bez rozdílu, zda je to dobré či špatné. Je to naučit se přijmout, že se to děje. Probuzení rozhodně není cesta pro slabé povahy.

Číst dál...
ŽIJ a dovol žít Doporučený

ŽIJ a dovol žít

by

Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán...
Aneb, jak na nevyžádané rady, naši touhu všechny zachránit… Jak nepomáhat druhým

Číst dál...
Karma je prý ZDARMA Doporučený

Karma je prý ZDARMA

by

Co je tedy špatně? Všichni jsme si v životě prošli těžkostmi. Někdy to bylo tak špatné, že se to mohlo zdát nesnesitelné. Poslední věc, kterou potřebujeme slyšet, je, že je to nějak naše „chyba“ skrze „karmu“. 

Číst dál...
Soudy, předsudky, zmatek? Doporučený

Soudy, předsudky, zmatek?

by

Termín bezpodmínečná láska
je dnes hojně používán, ale ke škodě věci, mnohdy velmi nepochopen a zaměňován za něco čím není. Opravdu víte, znáte, chápete, termín bezpodmínečná láska? Pojďme si dnes trochu osvětlit definici bezpodmínečné LÁSKY. Stále má totiž takovou zvláštní pachuť něčeho, čím není.

Číst dál...
Sebedestrukce hodnot Doporučený

Sebedestrukce hodnot

by

Znáte svou hodnotu ?
Umíte se bez předsudku ocenit, nebo čekáte až, vás někdo ocení? Dobrovolná destrukce hodnot. Kolikrát si ani neuvědomujeme, jak dáváme svou sebe hodnotu, své sebe hodnocení-zcela dobrovolně do rukou jiným, a pak se divíme, jak to, že to tak dopadlo?

Číst dál...
Co jsme? Doporučený

Co vás rozsvítí?

by

Víte jistě, kdo jste,
jak fungujete? Co Vás rozsvítí, co vypne? Proč si tuto otázku klást...
V průběhu věků věda, stejně jako náboženské a duchovní tradice, kladly velký důraz na definici, význam a povahu duše.

Číst dál...
Mám se prát? Doporučený

Mám se prát?

by

Dnes každý startuje, ale nikam nedoběhne...
Bojovat není vždy nutné... dá se to i jinak být sám sebou a být šťastný. Jen si uvědomit, že opravdu nic nemusíme nikomu dokazovat.

Číst dál...
Už jste spali dost! Doporučený

Už jste spali dost!

by

Vzbuďte se.
Zdá se vám nadpis trochu DIVNÝ? Pokud se však na chvíli zastavíte ve shonu dne a zamyslíte, věřím, že na druhou dobrou už to tak divné nebude. 

Číst dál...