Mám se prát?

Doporučený
O duši

Dnes každý startuje, ale nikam nedoběhne...
Bojovat není vždy nutné... dá se to i jinak být sám sebou a být šťastný. Jen si uvědomit, že opravdu nic nemusíme nikomu dokazovat.

Opravdu nikomu ,aby jsme v jejich očích měli nějakou hodnotu, jsou to jen určité zažité zvyky ve společnosti , která trvá,  k vlastní škodě všech na nich, jako na úhelných kamenech. Položme si otázku zda skutečně to vše potřebujeme. Trápit se v základní škole, odmaturovat s vyznamenáním jít na špičkovou vysokou školu, získat práci v korporátním systému a pak se vyšplhat až na vrchol – to je cesta k úspěchu… nebo ne? Přiznejme si, že tradiční způsob, jak se dostat na vrchol, je nejen plný iluzí a ega, ale také duše drtí, stresuje a no, upřímně řečeno je velmi omezující (důvody si vysvětlíme...). 

I když není nic špatného na tom, chtít „dosáhnout vrcholu“ a mířit vysoko, tradiční model „boje“ prostě není nutný. Vyhoďte z hlavy, že musíte bojovat, abyste byli úspěšní. Tvrdá práce je jedna věc, ale stresující, a vyčerpávající práce je věc druhá – nejsou stejné a tato linie je příliš často rozmazaná. Tvrdě pracovat neznamená být mizerně zaplacen, mít fyzicky nebo psychicky náročnou práci, ne tvrdě pracovat znamená jen to – uplatnit se a dát tomu VŠECHNO a neexistuje způsob, jak to udělat, pokud jste, vyčerpaní nebo ve stresu, je to nemožné. Ve skutečnosti jsou nejúspěšnější lidé ti, kteří se naučili, že nemusí bojovat. Jsou nejen šťastnější, ale vynikají v tom, co dělají, a mají dostatek živobytí, udělají si jméno a pak ještě něco navíc.

Věříte si?

Boj naznačuje, že věříte, že toho není dost. Že věříte, že není dostatek hojnosti pro každého, že ve Vesmíru není dostatek, aby vás uspokojil, takže musíte bojovat a dřít, abyste byli tím jediným exkluzivním člověkem, který může dosáhnout vrcholu – to je samozřejmě iluze. Tato iluze nám nejen dává pocit, že musíme bojovat, ale také nám dává pocit, že musíme dělat věci, abychom byli „lepší“ než všichni ostatní. Vede nás to také k tomu, abychom lhali, podváděli, a nakonec žili odděleně od ostatních ze strachu, že nikdy nebudeme mít dost. Když začnete otevírat svou mysl nad rámec svého bankovního účtu a svého postavení ve společnosti, začnete vidět, že tam venku existuje celý živý, dýchající vesmír, který je mnohem větší, nekonečnější a velkolepější než jakékoli triviální číslo, které ve své výši leží na vašem bankovním účtu. Když začnete otevírat své srdce, začnete si uvědomovat, že žijeme v milostivém, stále se rozpínajícím Vesmíru, který miluje a chce jen dávat. Všichni jsme propojeni, a když pochopíme, že nejsme lepší nebo horší než kdokoli jiný nebo cokoli jiného, ​​když pochopíme, že pro každého je spousta věcí, když pochopíme, že dostáváme to, co potřebujeme, ne to, co chceme, najednou není důvod bojovat nebo nést strach z nedostatku.  

Držíte, vy ten správný klíč?

Klíčem je najít to, co vás činí šťastnými, díky čemu se cítíte naživu, pro co jste nadšení – vaším cílem je se s tím srovnat. Žádný „úspěšný“ člověk se nikdy nedostal na vrchol bez vášně a radosti z toho, co dělá. Ale co když nevíte, co vás baví? Někteří lidé mají vášně, pro které by zemřeli, zatímco jiní to tak necítí kvůli jedné konkrétní věci, a to je v pořádku. Najděte si něco, s čím můžete být spokojeni. Prostě si najděte něco, co vás baví. Vždy můžete přejít, vždy můžete mít koníčky, vždy můžete prozkoumat jiné vášně, ale pokud jde o vaši kariéru, pokud nemáte jednu konkrétní oblast zájmu, stačí se věnovat jedné a zkusit to. Naučte se být spokojení, a pokud to nevyjde, přejděte k dalšímu podniku. Průměrný člověk změní svou práci nejméně šestkrát za život, takže se nebojte a nenechte se odradit posunout se do něčeho nového, nikdy nevíte, dokud to nezkusíte.

Dělejte věci po svém...

Ve skutečnosti nezáleží ani tak na tom, CO děláte, ale na tom, JAK to děláte, co vás přivádí na cestu hojnosti. Pokud ke všemu přistupujete s otevřeným srdcem, s vděčností a s vědomými, pozitivními myšlenkami, budete automaticky nastaveni na cestu vyššího já. Když jste na této cestě, když jste v souladu s vibracemi Vesmíru, tehdy se můžete naladit na hojnost a skutečný úspěch. Pokud se rozhodnete bojovat nebo jít proti proudu – to znamená, že si každý den stěžujete, naříkáte a závidíte, jediné, co děláte, je, že ve svém životě vytváříte více této energie a navždy zůstanete uvízlí a v režimu „boje“. Zhluboka se nadechněte, zaměřte se na to, abyste do všeho, co děláte, přinášeli pozornost a vděčnost. Pochopte, že bojováním jen vytváříte další boj. Pochopte, že být nešťastný, abyste se „někam“ dostali, jen vytváří další utrpení. Boj není úspěch, úspěch je být šťastný v přítomném okamžiku bez ohledu na to, v jaké situaci se nacházíte. Úspěch je myslet hojně, jednat vědomě a být všímavý. Čím více tohoto ve svém životě vytvoříte, tím úspěšnější budete. 

(0 - počet hlasů)
Přečteno 151 krát