Co jsme?
Co jsme?

Co vás rozsvítí?

Doporučený
O duši

Víte jistě, kdo jste,
jak fungujete? Co Vás rozsvítí, co vypne? Proč si tuto otázku klást...
V průběhu věků věda, stejně jako náboženské a duchovní tradice, kladly velký důraz na definici, význam a povahu duše.

Někteří lidé věří, že duše je jen jiné jméno pro ducha a že obě tato slova znamenají totéž, nebo že duše má náboženské nebo dokonce duchovní vlastnosti.

Často se slovo „duše“ používá s určitou hrdostí v oblastech života, jako je náboženství, společenské zvyky, jídlo, hudba nebo tanec. Slyšeli jsme jistě dokonce hluboké emoce vyjádřené tímto slovem, jako například: „Vložil do této práce celé své srdce a duši“ nebo „Muž s velkou duší“. Duše je vědomí. Věřím, že duše je kvintesence osobnosti. Když se podíváte na svůj odraz v zrcadle, uvidíte své tělo, vlasy, oči, úsměv nebo dokonce zamračení! Vidíte svůj vlastní odraz.
Ale to, co vidíte, je jen váš vnější obal; to opravdu nejste Vy. Duše je druh látky uvnitř těla. Vaše osobnost může být často vyjádřením Vaší duše vnějšímu světu, a to hraje významnou roli ve Vašem vztahu k ostatním a k sobě. Žádné dvě duše nejsou stejné;
Naštěstí každý z nás je jedinečný. Je to duše, která určuje, kdo jste a co Vás dělá... Vámi. Někteří lidé se ptají: "Proč bych měl vědět o existenci duše?"
Odpovědět lze třemi slovy takto: "Protože každý z nás je duchovní bytost, která žije ve fyzickém těle, která přijímá lidskou zkušenost." A protože jste jak fyzická, tak duchovní bytost, měli byste být hrdí na vše, co máte. Pokud popíráte vlastní zkušenost, která spojuje tyto dvě stránky Vaší osobnosti, přicházíte o mnoho z toho, co vám život nabízí. Proč žít jen napůl? Mnozí, kteří se snaží nashromáždit hmotné bohatství, mají falešný dojem, že tím přinášejí do svého života štěstí, naplnění a smysl.
I když nashromáždili dost věcí, stále se často sami sebe ptají: „Proč se stále cítím uvnitř prázdný? Ti, kdo žijí duchovním životem a operují z úrovně duše, chápou, že existuje mnohem víc než jen viditelný hmotný svět.  Tito lidé jako by viděli větší kus světa, mají vyšší nadhled, lépe chápou a uvědomují si, kdo jsou, co dělají a jak žijí.
Ale pokud jste ten typ člověka, který dál hledá odpovědi jen ve vnějším světě, tak opravdu doufám, že pochopení a práce se svou duší Vám ukáže že skutečná moudrost a vedení je ve Vás. Toto úžasné místo s neomezenými zdroji je dostupné všem – uvědomíte-li si to, začnete svět cítit, vidět a prožívat způsobem, o kterém jste si nikdy nemysleli, že je možný.

Stará písma.

Ve starověkých spisech a v Bibli je člověk představován jako trojjediná bytost, to znamená, že se skládá ze tří vzájemně propojených částí: těla, duše a ducha. Duše je také popisována jako skořápka oživená duchem a fyzické tělo zase působí jako ochranná schránka pro duši. Když jsem poprvé slyšel takové vysvětlení, představte si to jako skládačku ze tří dílů, které složíte jako jeden. Pro lepší pochopení rozdílu mezi duší a duchem, tak zde je jednoduchá analogie. Představte si auto. Karoserie auta je Vaše fyzické tělo, řidič je Vaše duše, která řídí auto různými směry a k různým cílům; palivo, které pohání auto, je Váš duch. Božská síla je to, co Vás tím, že Vás inspiruje a vyživuje Vaši duši, žene vpřed, abyste mohli být tím, kým jste a kým v tomto životě doufáte, že budete. Duch je životní síla, energie života, která nás všechny činí živými.
Je součástí Božského zdroje, který je přítomen ve všem živém a má své vlastní vědomí. V Číně je životní síla známá jako qi (nebo prána v sanskrtu) a Havajci ji nazývají ki. Můžeme být jedinečné a oddělené duše, ale je tu něco společného, ​​co nás spojuje, a to je síla ducha. Stejná energie, která rozsvěcuje hvězdy na obloze a prostupuje celým vesmírem, je přítomna v každém z nás. Mimochodem, ve starověku se věřilo, že každá hvězda viditelná na obloze je duší jedné osoby. Myšlenka byla, že duše, stejně jako jasné světlo hvězdy, Vám pomáhá procházet temnotou. Vaší osobní temnotou, kterou jen a jen Vy ,jste schopni prosvítit...

(0 - počet hlasů)
Přečteno 132 krát