7 znamení vlka

Trochu jiné zprávy

Znamení, že jste svobodný duch Pokud chcete znát pravdu a vědět tak si musíte položit jednu otázku Co je pro vás v životě důležitější, spokojenost nebo svoboda?  Trochu vám pomohu zjistit, jaká je vaše skutečná odpověď. Ale vím, že jste zaneprázdněný člověk a možná je pro vás obojí významově stejné, takže pojďme k tomu výsledku:

Svobodný duch má esenci vlka

Ano, esenci vlka.
Svobodný duch má stejnou podstatu jako vlk. (Na okraj, možná právě proto byli vlci po tisíciletí tak obávaní a respektovaní?) Tato podstata se ale vymyká modernímu pojetí svobodného ducha. Dovolte mi vysvětlit proč:
Staré nápady
Tradičně je svobodný duch vnímán jako ten, kdo se nerad nechává svazovat, kdo chce běžet svobodně, osvobozený z mezí rodiny a společnosti. Vzpomeňte si na všechny ty slavné opuštěné, hippies a zadumané srdcaře, které můžete vidět v televizi, filmu a popkultuře.
Ale s tímto zobrazením svobodného ducha je jeden velký problém: stále je to zotročení.  Tito údajní „svobodní duchové“, podle kterých se chceme modelovat, stále nejsou svobodní. Navenek vypadají osvobozeně. Na povrchu se zdá, že žijí svůj sen.
Ale pokud jste někdy potkali takzvaného svobodného ducha, který se nepřímo modeluje podle popkulturního ideálu, brzy si uvědomíte, že s nimi není něco v pořádku.
Pořád před něčím utíkají.
A ano, mít odvahu bouřit se proti velkým korporacím, utlačujícímu modernímu životnímu stylu a společnosti jako celku je odvážné. Ale je to skutečně svoboda? Je to skutečně to, co definuje „svobodného ducha“?
Co je skutečná svoboda?
Svoboda není jen vnější – je také vnitřní. Svoboda neboli osvobození od nadvlády je stejně tak o naší vlastní mysli jako o vnějším stavu světa.
Pokud nemáte touhu osvobodit se od vnějších a hlavně svých vnitřních hlasů útlaku, ale chcete být úctyhodnou ovcí společnosti, svoboda pro vás není důležitá. Pohodlí a spokojenost jsou.
Pokud nemáte touhu být osvobozeni od VŠECH zdrojů zotročení, ať už ve vnějším světě nebo uvnitř reality, termín „svobodný duch“ je jen stylová nálepka pro dobrý pocit bez skutečné podstaty. Je to srovnatelné s oblékáním do  moderního oblečení, zdobit se exotickými šperky a nechat si udělat velké tetování „svobodného ducha“ a nalepit ho na sociální sítě – na povrchu to vypadá hezky, ale není to to pravé ořechové.
Vnitřní vlk je ztělesněním svobodného ducha. Může být vším a prospívat ve všech stavech. Může být živitelkou a ochránkyní, pozorovatelkou a podněcovatelkou, sběračkou i bojovnicí, samotářkou i členem smečky. Není omezena jedním stavem bytí. Odvaha definuje především vnitřního vlka a právě tato esence utváří pravého svobodného ducha.
Jste ochotni používat své zuby k neúnavnému drcení vnějšího a vnitřního útlaku? Toužíte po svobodě více než po uspokojení? Pojďme to zjistit …

Jak zjistit, zda jste svobodný duch?

Položím vám jednu otázku.
Tato otázka vám víceméně pomůže upřímně posoudit vaše skutečné touhy, a tedy to, zda jste svobodný duch nebo ne.
Otázka 1 – Vyberte jeden výrok, se kterým nejvíce rezonujete:
a) Dávám přednost tomu, aby mě potvrzovala moje spiritualita.
b) Dávám přednost tomu, aby mě moje spiritualita zpochybňovala a dekonstruovala.
Věnujte několik okamžiků vážnému zamyšlení nad touto otázkou.
 
Pokud jste si vybrali (a), ceníte si sebeuspokojení – a svoboda je pro vás druhořadá. Pokud jste si vybrali (b), ceníte si svobody, a jste tedy svobodným duchem.
 Jak píší duchovní učitelé:  
Osvícení je destruktivní proces. Nemá to nic společného s tím, abychom se stali lepšími nebo šťastnějšími. Osvícení je drcení nepravdy. Je to vidět skrz fasádu přetvářky. Je to úplné vymýcení všeho, co jsme si představovali jako pravdivé.
Často si myslíme, že duchovní cesta je cesta pro dobrý pocit – a na začátku to může být pravda. Je také v pořádku používat spiritualitu k potvrzení své vlastní identity a nalezení určitého druhu bezpečí. Ale na hlubších úrovních je to cesta ke svobodě prostřednictvím seberealizace (tj. osvícení), a tento proces je chaotický, nepohodlný a náročný.
Nakonec není ani dobré, ani špatné, zda jste svobodný duch nebo ne. Všichni jsme na různých úrovních růstu a to je v pořádku. Nemusíte být svobodným duchem o nic víc, než nemusíte být baletkou, řidičem kamionu nebo léčitelem reiki . Různé tahy pro různé lidi, jak se říká. Někteří lidé potřebují utěšit a utvrdit, jiní ne.
Také, pokud zjistíte, že nemáte esenci svobodného ducha, chci, abyste věděli, že „svobodný duch“ není tím, kým se přirozeně narodíte, ale tím, kým se STÁVÁTE.


Ano, můžete se rozhodnout stát se svobodným duchem.
Pokud začínáte zjišťovat, že pohodlí a sebeuspokojení již nevyživují vaši duši, můžete se absolutně rozhodnout žít jako svobodný duch. Bude to   vyžadovat čas, praxi a autentické vedení, ale dveře jsou pro vás vždy otevřené.
Takže když bylo řečeno, co je svobodný duch? Vytvořme zde formální definici:

Co je to svobodný duch?

 

Svobodný duch je člověk, který se chce především osvobodit od všech vnějších a vnitřních utlačujících sil.  Svobodný duch je od přírody rebel, který se může společnosti jevit jako výstřední, divný nebo z jiného světa.  Rozhodli se jít jinou cestou života, která jim umožní naslouchat hlasu své duše, osvobodit se od utrpení a zotročení a naplnit svůj osud.
Zapomeňte na stereotypní představu bohémského cestovatele: svobodný duch může být domácí nebo dobrodruh, rodinný člověk nebo samotář, otevřený extrovert nebo přemýšlivý introvert. Být svobodným duchem je PODSTATA, nikoli vnější obraz nebo nálepka. Pokud si vážíte pravdy a svobody více než pohodlí a sebeuspokojení, jste svobodný duch.

Svobodní duchové a duchovní probuzení

Když jdeme cestou svobodného ducha, jdeme současně cestou srdce a duše. V podstatě vytváříme skutečnou duchovní cestu bez společenských omezení a toxických podmínek.
Jste-li svobodným duchem, jste od přírody člověk, který je zaměřen na hledání duše – na hledání odpovědí na nejhlubší hlodavé otázky existence, jako je „Jaký je můj osud? “ a „Jaká je moje pravá přirozenost? Pouze svobodný duch může skutečně odpovědět na toto volání po dobrodružství. Pouze svobodný duch může vytrvat na cestě duchovního probuzení.
 Toto jsou, některá znamení svobodného ducha

Jste rebel a nekonformní člověk
Jste inovátor a snílek
Toužíte po pravdě
Máte vnitřní detektor
Vítáte výzvu
Vaše srdce je váš kompas
„Nebudu zotročen“ je vaše nevědomé motto

1. Jste rebel a nekonformní člověk
Od přírody jsi nekonformní. Nelíbí se vám kráčet po cestě, kterou před vámi vytyčili ostatní. Chcete sledovat svůj vlastní osud. instinktivně bojujete   proti pokusům kohokoli zařadit vás do škatulky, omezit vás, potlačit, umlčet nebo umrtvit. To neznamená vnější boj, to znamená, že nedáváte svým postojem možnost druhým s vámi manipulovat. Dovolujete jim jejich myšlenky, pocity apod. ale vnitřně si vedete svou.
2.Jste inovátor a snílek
Jako svobodný duch se nebojíte nechat svou mysl putovat k novým obzorům a realitám. Máte velké nápady, které mohou ostatním znít přitažené za vlasy nebo bizarní. Být odmítnut pro své cíle, plány nebo vynálezy je druhým velkým trnem v oku. Zdá se, že ostatní se nemohou dostat na stejnou stránku jako vy! Jste vizionář, který si vždy užívá hledání nových způsobů, jak dělat věci jinak než ostatní. Nevadí vám, nepochopení.
3. Toužíte po pravdě
Jak může být člověk svobodný, když žije ve lži? Nebo věřit lžím? Ve svém srdci a duši toužíte najít pravdu jak v každodenním životě, tak metafyzicky. Starý aforismus „pravda tě osvobodí“ je něco, co nosíte hluboko ve svém srdci. Jste ochotni se mýlit, dovolit si se mýlit a jste otevřeni mnoha různým vysvětlením. Pro vás je nejdůležitější to, co je skutečné.
Máte vnitřní detektor
Součástí této žízně po pravdě je touha po autenticitě – v sobě i v ostatních. Na míle daleko cítíte kecy a ruší vás to. Jak můžete být vy (nebo ostatní) svobodní, když klamání a falešnost bují? Pohrdáte hraním rolí a nasazováním masek a nemůžete být mezi falešnými lidmi moc dlouho, než ve vás touha běhat do kopců praskne jako zavytí.
5. Vítáte výzvu
Život se stává mrtvým a stagnujícím, když neexistuje žádná výzva. I když vám to může připadat trochu děsivé a zastrašující, výzvu jako svobodného ducha vítáte. Hluboko uvnitř víte, že abyste byli osvobozeni od vnitřního a vnějšího útlaku, musíte růst. A abyste mohli růst, musíte být vyzváni. Nehledáte útěchu ani sebeuspokojení. Snažíte se cítit a být naživu.  Snažíte se transformovat do nejvyšší možné verze sebe sama.
6. Vaše srdce je váš kompas
Vaše srdce je vaším kompasem a podle toho řídíte svůj život. To nutně neznamená, že jste lehkomyslní, ale znamená to, že se vždy snažíte dělat to, co máte rádi – protože když toho dosáhnete, cítíte se svobodní. Navíc nenecháte to, pro co máte vášeň, jen tak sedět na zadním sedadle nebo zapadnout do zapomnění, ale najdete způsob, jak to začlenit do svého života. I když jste opustili své vášně, stanete se vášnivými pokusit se s nimi znovu spojit. Chcete žít život, který milujete, a nabídnout světu něco, v co skutečně věříte.
7.Nebudu zotročen“ je vaše nevědomé motto
Jako přirozený rebel se snažíte ze svého života odstranit přesvědčení, ideologie, zvyky, kariéry a lidi, které způsobují, že se cítíte utlačovaní, a tudíž zotročení. Děláte to na fyzické i metafyzické (nebo emocionální/mentální/duchovní) úrovni.
Přitahují vás lidé a cesty, které podporují růst vašeho vášnivého ducha. Odmítáte se nechat krotit názory nebo touhami druhých. Můžete být vnímáni jako sobci, ale hluboko uvnitř víte, že musíte respektovat a milovat sami sebe, abyste mohli sdílet své dary se světem.
Pokud jsou přesvědčení, zvyky a traumata ve VÁS zdrojem vašeho vlastního utrpení, pokusíte se ze všech sil se od nich osvobodit. Uvědomujete si, že abyste byli plně svobodní, musíte se cítit pohodlně a doma sami v sobě.
Terapie, sebezkoumání, vnitřní práce a duchovní praxe, to vše budou metody, kterými se budete snažit osvobodit od utrpení. Být svobodným duchem bude méně o cestování vnějším světem, ale o procházení a ovládnutí vnitřní krajiny.

Jak být svobodným duchem?

Možná si nejste jisti, kde se právě nacházíte. Možná chcete být svobodným duchem, ale vaše chování může naznačovat opak. Možná to prostě nevíte.

Jak jsem již zmínila, být svobodným duchem je volba, která vychází z hloubi vás. Když se bolest z toho, že zůstanete stejný, stane větší než bolest z růstu, zvolíte růst více než samolibost.
A pokud tu bolest ještě necítíte dostatečně intenzivně, nebojte se. Stačí se podívat na květiny: začínají jako pevně svinutá poupata. Ale nakonec život vyžaduje, aby se otevřely. Jste stejní. My všichni jsme.
Takže nakonec, bez ohledu na to, co se stane, nakonec Život vyžaduje, abychom povstali z našich strnulostí, osvobodili se z pout, která nás svazují, a znovu se sjednotili s tou Božskou podstatou, která leží v srdci nás všech.
To může vzniknout v důsledku náhlého duchovního probuzení, temné noci duše, nebo traumatu, které nás z ničeho nic sužuje. Nebo to může být jen pomalý rozpad naší spokojenosti se životem.
Ať je to jakkoli, jste předurčeni být svobodným duchem, tím si můžete být jisti.

Uvědomuji si, že moje definice může být jiná než ostatní, a to je dobře. Ale když zkoumám slovo „svoboda “ ve vztahu ke „svobodnému“ duchu, aplikuji ho holisticky na celé spektrum člověka, což znamená vnější i vnitřní svět.
Hlavní součástí ztělesnění esence svobodného ducha je osvobození se od všeho, co vás brzdí. Jedná se o vnější a vnitřní proces.
Pusťte stereotypní představu, že musíte se všemi přerušit pouta a bloudit světem naboso, abyste byli svobodným duchem. Nemusíte mít ani rádi cestování, abyste byli svobodným duchem. Nemusíte být ani moderní hippie nebo bohém.
Být svobodným duchem je podstatou, voláním, které vychází z hloubi nitra.  Když jsme ve spojení s tímto vnitřním ohněm, jsme ve spojení s vnitřním vlkem; ta mocná síla, která nade vše touží po svobodě. Možná se budeme muset na chvíli stát osamělým vlkem, možná budeme muset opustit hranice společenské konvence. Ale cesta stojí za to, protože bez ní se nakonec uvnitř budeme cítit prázdní a mrtví, bez ohledu na to, jak pohodlně vypadají naše vnější životy.

(3 - počet hlasů)
Přečteno 163 krát