Soudy, předsudky, zmatek?

Doporučený
O duši

Termín bezpodmínečná láska
je dnes hojně používán, ale ke škodě věci, mnohdy velmi nepochopen a zaměňován za něco čím není. Opravdu víte, znáte, chápete, termín bezpodmínečná láska? Pojďme si dnes trochu osvětlit definici bezpodmínečné LÁSKY. Stále má totiž takovou zvláštní pachuť něčeho, čím není.

Na Zemi je dnes inkarnováno velké množství pracovníků světla, kteří si buď to jsou plně vědomi svého poslání nebo se do něj probouzí. To, že je někdo pracovník Světla, neznamená, že se ve svém uspěchaném životě vzdává všeho, aby pomohl druhým. Naopak, to znamená, a to je také součástí bezpodmínečné lásky, že nejprve milujeme sami sebe s úctou k sobě samým, ale nezanevřeme na špatné zacházení druhými.
Ani tomu neříkáme zneužívání. Vymezíme se však v rámci limitů, které jsme si stanovili. Nedovolíme ostatním, aby určovali, jak a co uděláme pro komunitu pracovníků Světla. Toto je naše volba a je naší osobní cestou. Je hodně spoluzávislých pracovníků světla, kteří nechápou význam bezpodmínečné lásky.
Myslí si, že to znamená bezpodmínečné dávání, jenže o tom to vůbec není. Hodně lidí si také myslí, že pracovníci světla jsou povinni jim pomáhat, zpovídat se jim, informovat je o změnách o, kterých se Světlonoš dovídá.
Jenže tak tomu není a ani nemůže být. Protože o tom BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA ANI NEMŮŽE BÝT.

Bezpodmínečná láska znamená...

Bezpodmínečná láska znamená, že chování druhých nesoudíte ani nesnášíte, nebo si dejte jakoukoliv jinou emoci. Jakékoli chování, které bylo z vnějšího pohledu útokem nebo zneužitím moci, není posuzováno jako chyba nebo hřích, je prostě přijímáno s láskou.
S LÁSKOU energií, ne emocí, kterou občas láska nazýváme. Nejde ani tak o to někomu odpustit, omluvit apod. Toto je stav, ve kterém Světlonoš je, a to velmi vysoký stav bytí. To však vůbec neznamená, že to změní výsledek – to znamená, že na svůj dotaz můžete stále dostat „ne“. 
Být bezpodmínečně milující neznamená, že uděláte vše pro každého, kdo o to požádá. Tomu se říká být využíván, mít nízké vibrace, takové chování nevykazuje žádné hranice a je založeno na strachu. Na strachu z nepřijetí, ponížení, nepochopení a jiné. Je to proto, že umožňujete ostatním, aby vás ovládali, ale každý, kdo miluje bezpodmínečně, má vysokou míru sebekontroly – má tedy dobrou sebekontrolu.
To znamená, že nedovolí na sobě žádné ovládání zvenčí.
Být bezpodmínečně milující je něco, o co všichni usilujeme. Je třeba se vypořádat s jakoukoli oblastí strachu, která v psychice zůstala. Strach a domněnky založené na strachu jsou stavební kámen pro odsuzování, kritiku apod. Odstraněním strachu také opouštíte iluzi, kterou tolik lidí vytvoří v takových chvílích. Ve stejnou chvíli, kdy odpouštíte chování založené na strachu, opět pozvedáte vibraci zpět na vibraci lásky.

Milovat beze strachu.

Když už nebude žádný strach, pak bude dosaženo tohoto stavu bezpodmínečné lásky. Je to strach, který nám brání bezpodmínečně milovat druhé lidi. Tolik lidí usiluje interpretovat vyšší stavy ze své nižší mysli. To nefunguje. Ego nikdy nemůže pochopit mysl duše. Je to proto, že ego je rozum a rozum stále něco hodnotí, posuzuje.
V bezpodmínečné lásce vidíte, že se někdo chová nevhodně, ale nedotýká se vás to, protože víte, že jen a jen vy rozhodujete o tom, jak budete reagovat, a že jen a jen vy přijmete takové chování nebo ne. Bezpodmínečná láska je o tom, že respektuji, že druhý má určitou potřebu se nějak prosazovat, projevovat.
Zároveň však dávám najevo své hranice a žádám jejich respektování a sděluji pouze jasné ANO-NE. Již však dál tuto situaci nesoudím, nerozebírám. Mým vyjádřením se pro mě ta situace skončila. Nekladu žádné další podmínky.

(1 Hlasovat)
Přečteno 132 krát