Mňam čokoláda

Doporučený
Zdraví z přírody

Sladké nemusíte, ale čokoládu ano?
Také patříte do té kategorie, že vám cukr, cukrovinky nic neříkají, ale když v obchodě narazíte na kvalitní čokoládu tak je vaše?

Pak děláte dobře. Ano, slyšíte dobře, a i dietologové čokoládu, tu kvalitní z opravdového kakaa, doporučují. Je to jeden z pokladů Inků i Mayů.

Pokud - tak pouze hořkou.

Hořká čokoláda, ta s vysokým obsahem kakaa totiž pomáhá k relaxaci mozku a co je hlavní NETLOUSTNE SE po ní. Pochopitelně pokud nespořádáte každý večer velikou tabulku na posezení… Vysoký obsah kakaa totiž prospívá nejen v podobě hořčíku vašemu srdci a cévám, ale i střevním bakteriím. Slyšíte dobře, ty zdravé ve vašich střevech si totiž na kakau smlsnou, množí se a vy tak máte v těle více prospěšných proti zánětlivých bakterií, které chrání nejen vaše střeva, ale i celý kardiovaskulární systém ve vašem těle. A k tomu všemu vyvolává čokoláda dobrou náladu a pozitivní pohled na svět, stejně jako večerní sklenka alkoholu.

Hořkou neradi?

Pro ty z vás, kterým hořká čokoláda nechutná je tady tip. Vyzkoušejte ovoce máčené v čokoládě. Bobule, jablka, meruňky to vše je ovoce, které v rozumném množství a pravidelnosti např. snižuje riziko mrtvice. Ideální prevence je dílek čokolády nebo malá tyčinka každý večer.

(0 - počet hlasů)
Přečteno 179 krát