Učte se od kočky

Doporučený
Tělo jako lék

Jen těsto se dává do formičky.
Od útlého věku jsme tlačeni do určitých forem chování, pozic rolí a VZDALUJEME SE TAK SVÉ PŘIROZENOSTI.

Jako dítěti nám vštěpují, co se sluší a patří, jako starší přebíráme roli dospěláků, kteří mají najednou jen samé povinnosti a vše přirozené se z nás vytrácí.  NIKDY NENÍ POZDĚ NA ZMĚNU.  Někdy stojí za to se inspirovat našimi mazlíčky, kteří s námi žijí. Všeobecně se ví, že kočka je svá a zachovává si svou svébytnost. Zde jsou její rady, jak si uchovat fyzické i psychické zdraví.

Co je společné kočkám i dětem???

Zachovávejte si v každém věku DĚTSKOU ZVÍDAVOST a radost a v nejistotě předpokládejte jistotu. Fyzický dotyk je pro psychiku důležitý a přirozený. Vytváří duševní pohodu. Jste-li single zajděte si čas od času na relaxační masáž. Dopřejte si vědomě dostatek času sami pro sebe, ať už s dobrou knihou v posteli, procházkou v přírodě nebo jen tak sezením a koukáním do prázdna. I pár minut podobně strávených Vás osvěží jako několik hodin spánku.

Vrňte si, přeďte si...

Neskrývejte sami před sebou ani druhými svou vděčnost i za relativně obyčejné věci. Zkuste se pravidelně protahovat jako kočka, zkuste ráno hned po probuzení nevyskočit okamžitě z postele, ale 3-5 minut se protahovat, jak Vás napadne a případně si i hlasitě protahování komentovat. Zkuste se vědomě ladit na tady a teď a vědomě vnímat třeba chůzi, jídlo, pokud právě jíte, dech, cokoli, co automaticky děláte po většinu času bez uvědomění si plně každého vjemu, který momentální činnost provází. Hrajte si. Je jedno jak, ale hrajte si. Zjednodušte si život, vše, co nutně potřebujete k životu je: LÁSKA, PLNÉ BŘÍŠKO A MÍSTO K ODPOČINKU. Změňte v mysli slovo MUSÍM na slovo MOHU. Je jasné, že spoustu věcí musíme, např. zaplatit účty, ALE…

ZKUSTE JAK SE CÍTÍTE KDYŽ SI ŘEKNETE – MOHU ZAPLATIT ÚČTY. Je v tom méně stresu. Dovolte si důvěřovat si a pokud se Vám do něčeho nechce tak do toho hned nejděte, darujte si čas na rozmyšlenou, je fuk zda 1 minutu nebo den či týden. Buďte nebojácní, žijte jako kočka, která žije svůj poslední 9 život.

(0 - počet hlasů)
Přečteno 194 krát

Více z této kategorie:

« Detox a seberozvoj Co vy a barvy? »