Detox a seberozvoj

Doporučený
Tělo jako lék

Vnitřní práce a detox.

Je nutné držet detoxikační dietu? No, ne tak úplně. Můžete pracovat na svém vzestupu bez detoxikace těla, a přitom mít konzumaci velkého množství potravinových toxinů, drog a alkoholu.

ALE, váš pokrok bude minimální a velmi, velmi pomalý. Také šance, že se budete držet své práce Vzestupu, je vysoce nepravděpodobná. Vaše tělo bude nepozorné a roztěkané. Rozdíl je, jako jít do strmého kopce s 50 kily kamenů na zádech, oproti jízdě ve Ferrari do stejného kopce bez kamenů. Takže, co přesně jsou toxické potraviny a nápoje? Pokud pravidelně, nebo příležitostně, pijete alkohol, užíváte rekreační drogy, milujete grilování, tak, Vám navrhuji, abyste přestali, když děláte svou práci na vzestupu. Proč? Budete mít mnohem rychlejší výsledky, pokud nebudete mít toxiny z výše zmíněného v těle. Přijetí těchto věcí, by vám samozřejmě nemělo bránit v pokračování nebo zahájení vaší práce na vzestupu. Zjednodušeně na svém seberozvoji. Tyto potraviny a toxiny z nich jsou jen ty základní.

Dalšími vysokými toxiny jsou: rafinovaný cukr, rafinovaná pšenice, umělá potravinářská aditiva, káva, čokoláda, maso (pokud to nejsou organické a volně prodejné produkty) a překvapivě česnek a cibule. Toxiny přijímáme také z jídla a pití ve formě pesticidů a hormonů v zelenině, ovoci a masných výrobcích. Mořské ryby nyní také obsahují velké množství rtuti. A samozřejmě jsou tu léky na předpis, které se v dnešní době rozdávají jako bonbóny. Poraďte se se svým lékařem o omezení léků na předpis. Pokud nemůžete omezit léky na předpis, pak s nimi budete muset svou práci na seberozvoji dělat. Rozhodně sami nic nevysazujte.

Bojíte se omezení?

Proces detoxikace nemusí být náhlý a extrémní. I když pokud to dokážete udělat přes noc, udělat si detoxikační dietu a dodržovat ji, je to asi to nejlepší, co můžete udělat. Jinak to, co navrhuji, je postupný proces eliminace. Takže pokud máte například láhev vína na noc, bez ní to večer při práci nedáte, snižte ji na půl láhve. Pokud přijímáte cukr do čaje, použijte přírodní alternativu, jako je med, nebo množství postupně snižujte. Pokud pijete 4 šálky kávy denně, omezte na 2. Cokoli ze svého seznamu toxických látek, které můžete bez problémů vyškrtnout ze svého života, udělejte to okamžitě. Někdy si kávu, nebo dvojku vína dáme jen tak ze zvyku nebo nudy. Rozhodně je lepší pozvolné snižování, mozek to líp zpracovává, a i tělo lépe reaguje.

 Během této práce, příjem toxinů, v příštích týdnech pomalu zkracujte. A pokud se vám nepodaří něco úplně vynechat nebo omezit, netrapte se tím. Budete to dělat pomaleji. Co se týče masa, tak tam je hlavní problém jeho zpracování, množství chemikálií používaných při chovu, porážce, problém je též skladování a balení. Takže pokud máte přístup k organickým produktům a produktům z volného chovu, je to mnohem lepší než zvířata a ptáci chovaná ve velkochovech, jejichž maso je plné stresových hormonů, růstových hormonů, umělých barviv, antibiotik a dalších toxinů. Pokud nemůžete najít organické produkty živočišného původu z volného výběhu, pak omezte maso stejně jako ostatní toxiny. Totéž platí pro chemicky ošetřenou  zeleninu a ovoce.  

Máte nulovou výdrž?

Pokud zjistíte, že proces detoxikace je příliš tvrdý, nebo nemáte žádnou moc nad tím, co jíte, protože vám jídlo poskytuje někdo jiný, v okolí není možné zdravé potraviny koupit, pak je skvělým řešením jeden den v týdnu držet půst. Vyberte si den, kdy to, že budete bez pevného jídla neovlivní vaši práci, a po dobu 24 hodin nepožívejte nic pevného. Vydržte u vody, bylinných čajů a vybrané ovocné šťávy, jako je jablečná nebo brusinková šťáva. Čerstvé, pokud je to možné.

Voda z vodovodu je nyní také vysoce znečištěná chemikáliemi, hormony a přísadami. Pořiďte si  filtr a použijte jej pro pitnou vodu.

Bacha na žravost…

V této fázi si dejte pozor na záchvaty přejídání! Jedná se o náhlé nutkání zkonzumovat velké množství jídla nebo pití, které pro vás není dobré. Toto nutkání nejste Vy, to je tělo, které volá po tom, na co je zvyklé. Uvolněte nutkání s láskou, pokud můžete. Pokud nemůžete a přistihnete se, že se cpete mizerným jídlem nebo pitím, pak si jednoduše řekněte: „Je mou vůlí, že už nebudu cítit nutkání se přejídat.“ Nakonec tělo dostane zprávu a touhy ustanou. A pamatujte: opakování je matka moudrosti.

Vděčnost pomáhá.

A v neposlední řadě nabíjejte jídlo energií, vděk je silná energie a dokáže změnit energii jídla. Takže pociťovat vděčnost za vše, poděkovat za vše, co máte na stole, ať už je to bio jablko nebo burger z místního fastfoodu, jídlo změní energii a tělu  nesmírně pomáhá. Zkuste to.

(0 - počet hlasů)
Přečteno 160 krát