Jezte mono

Tělo jako lék

Výhody pro vaše střeva… 
Jíst mono, jednoduše znamená jíst jen jednu potravinu v jednom jídle.

Méně zmatků ve střevech, lepší trávení.

Vyberte si jedno jídlo, které zaplní celý talíř. Jedno jídlo se bude skládat z ovoce nebo zeleniny, nejčastěji z ovoce, protože jsou kalorické, mají dostupnější cukry/energii a upřímně řečeno, chutnají lépe. Příroda je dokonalá a chci, abyste se zamysleli nad tím, jak se tu a tam oddat její jednoduchosti. Prostřednictvím jednoduchých jídel. Jedna chuť, jedna textura, jedna barva. Umožněte plnému zážitku, aby vám ukázal, jak jste komplexní a dokonale v souladu s přírodou. 

Jíst mono jídla, je to, co tělo miluje nejvíce. Především naše zažívání. Win-win situace pro každého, kdo chce vyléčit slabý trávicí trakt. Utrápené bříško. Shodit pár kilogramů nebo se jen vyčistit. Popravdě i když se stravujeme v bio kvalitě, stále zatěžujeme trávení a svým způsobem si zanášíme tělo odpadními látkami. A věřte mi, tolik problémů v těle i psychice začíná ve střevech. Všechny ty tzv. civilizační choroby, rakoviny atd… Všechny potraviny, dokonce i různé druhy ovoce a zeleniny, vyžadují trochu jiný soubor trávicích procesů, jako jsou žaludeční kyseliny a enzymy. Vyhnete se také jakýmkoli potížím s kombinací potravin. Byli jsme přírodou navrženi tak, abychom jedli mono. Jistě, doba pokročila a lze koupit vše i z druhé strany polokoule. A pak dáme vše dohromady a vytváříme polévku zmatku pro tělo pokaždé, když jíme.   

Víte, co se, jak dlouho tráví, co je kyselé, co zásadité?

Chci říct, podívejte se na svůj talíř. Škrob, bílkoviny, cukry, tuky. Trávicí past a katastrofa, která čeká, až se stane. Naše tělo se může VELMI rychle unavit, když se snaží třídit různé enzymy a časy trávení pro všechny různé potraviny. Některé potraviny nebudou správně stráveny, což způsobí pálení žáhy, žaludeční nevolnost, letargii, nebo jiné gastrointestinální poruchy.
Také některé složky, které jste chtěli tou potravinou dostat do těla, proletí vniveč. Trávení je docela vysoká chemická škola… Tak schválně. třeba proces trávení ten začíná už v ústech ne ve střevech... Když jídlo žvýkáte, smícháte ho se slinami. Toto je první fáze trávení. Pokud potravina obsahuje škrob, pak se vylučuje slinná amyláza (enzym). Nyní potrava prochází jícnem do žaludku. Vylučuje se žaludeční šťáva obsahující především kyselinu chlorovodíkovou a trávicí enzymy. Protein vyžaduje vysoce kyselé médium, aby byl trávicí enzym pepsin účinný.
Škroby a tuk vyžadují téměř neutrální médium pro trávení. Slinná amyláza je zničena v přítomnosti vysoce kyselé žaludeční šťávy. Žaludeční lipáza, která je vylučována pro trávení tuků, je inhibována v přítomnosti vysoce kyselého média. Prostě to co dáte do žaludku tak trávení vybere zda to bude trávit kysele či zásaditě. Matoucí? Řekla bych, že ano, a to je důvod, proč tělo v tu chvíli miluje jíst jednu věc.   

Ušetřete čas a plánování a také peníze…

Co může být ,, jednodušší než jíst,, jako naši předci. Sbírání, loupání a žvýkání. Teď máme sporáky, smoothie makery, tolik zařízení. Tolik pomocníků a ano, vaření může být pro mnohé velkou radostí, ale ne vždy pro naše střevní zdraví. Máme tendenci používat jídlo jako náhradu za dobré přátele, když jsme sami, abychom otupěli své pocity, unikli před problémy, oslavovali a také abychom nakrmili své závislosti. Jídlo může být úžasným zdrojem živin a energie, ale pouze pokud nám slouží a my nesloužíme jemu. Jednoduchost je to, co nám příroda naservíruje, a pokud byste chtěli trávit méně času v kuchyni přípravou jídel, jsou pro vás jednoduchá mono jídla výhrou. Nemusíte se starat o recepty, kombinace ani dobu vaření. Jednoduše nakrájejte nebo oloupejte a dovolte si ochutnat to pravé. Tak jak to příroda s námi zamýšlela. Máme tendenci to komplikovat složitostí. Zkuste se pozorovat a pocítíte, o kolik lehčí se cítíte po jednoduchém jídle. Jistě znáte, jaké je požehnání jíst jídlo připravené někým, koho milujete, takže považujte konzumaci mono jídla za dokonalé jídlo připravené matkou Zemí. Vytvořeno pro vás.  

Chuťové pohárky ožívají, více vnímáte chuť.

Tohle je velký přínos mono stravování pro nás. Umožňuje našim chuťovým pohárkům revitalizovat. Mnohem lépe tak lze cítit texturu a šťavnatost jednoho jídla. Celé spektrum chutí tak bez námahy prezentované na talíři. Je také snadné uhlídat, aby se do úst dostalo méně kvalitní jídlo, což jde hůře, když mícháte mnoho přísad dohromady. Jíst mono jídlo vás přirozeně donutí jíst kvalitnější jídlo.  Zvýšíte svůj standard potravin. Budete také přirozeně vědět, kdy přestat jíst, kdy máte dost. Tělo se nebude potýkat s nadýmáním a zažívacími potížemi a vy budete více propojeni a vědomi si tohoto procesu. Vaše tělo vám řekne, až budete spokojeni. Pouze díky konzumaci zpracovaných sacharidů, přidaných stimulantů, které krmí houby a náš emocionální stav, máme tendenci přejídat se. 

Budete vědět, jak reagujete na různé potraviny.

Tolik lidí má negativní reakce na skupiny potravin, složky a jednotlivé potraviny. Můžete být jedním z nich. Při více kombinacích potravin v jídle je téměř nemožné rozpoznat zdroj alergie či jiného problému v zažívání. Zjednodušením jídla snadno odhalíte jakéhokoli pachatele na vašem talíři. Odpadnou lékařské testy, drahé léky a jiná omezení. Mezi nejvíce dráždivé potraviny pro lidský organismus patří: 

Pšenice, sója, arašídy, mléčné výrobky s laktózou, vejce, humr, krevety, droždí, ryby, smažené potraviny. 

Když odstraníte závislost na jídle, stane se z jídla radost plná uznání. Jednoduchost umožní silnější spojení s naší duší a čím jednodušší jídla jíme, tím menší zátěž klademe na naše trávení, věří se, že nás přibližuje k vědomému stavu. Díky uznání za jednoduché věci, za naše jídlo, naši schopnost vnímat chuť a vůni jídla, se ve všech směrech stáváme méně vystresovanými a jasnějšími. Tedy jsme vědomí. Máme schopnost pečovat o tělo, posilovat náš systém a napojovat se na přírodu prostřednictvím jídla. Vše je propojeno skrze energetická pole, naše vědomí a skrze naši smrtelnost a nesmrtelnost. Jídlo nás tím nejjednodušším způsobem, v původním stavu, syrové a hotové, spojuje s naším domovem - tělem.  Také nás spojuje s duchem prostřednictvím slunečního světla a vysoko vibračního pole. Takže pokud jste duchovní člověk, jíst jednoduchá jídla vám může připadat energeticky atraktivní. Pokud nejste příznivcem syrové stravy používejte dál tepelné úpravy. Některé druhy zeleniny jsou dokonce v lehce podušeném stavu pro naše tělo výživnější a prospěšnější. 

Je dobré zapomenout...

Bylo nám řečeno, učili jsme se, abychom svá jídla vyvážili přidáním nesčetného množství potravin na náš talíř. Od zeleniny přes sacharidy a bílkoviny až po různá ochucovadla apod. Zvažte toto: V přírodě zvířata jedí mono jídla, střídají je podle toho, co najdou a co je v sezóně. Dokud budete jídla střídat, budete neustále konzumovat vyváženou nutriční stravu. Jistě si řeknete, že autor je zralý někam. Pro začátek to může být složité přijmout. Zkuste potraviny ubírat, prostě experimentujte a více nad svým jídlem přemýšlejte. Pokud máte nějaké zažívací potíže, zkuste si zjednodušit jídlo. Ve skutečnosti to není tak velký problém. Pamatuji si, když všechno kolem samotného jídla bylo důležitější než to, co jsme si ve skutečnosti dali do úst, ten zmatek s nákupem, horda nádobí apod... Mnohdy sami vidíte, cítíte, že po, některém jídle je tělo těžké a unavené.  Několik jednoduchých kroků k lepší skladbě pokrmů zde: 

Čeho se vyvarovat.

Nikdy nemíchejte škrob s proteinem. 
Jezte více syrové stravy. 
Ovoce a zeleninu jezte odděleně. 
Hledejte kombinace ovoce. Ano, ani ovoce se netráví dobře dohromady. Jsou druhy, které se vzájemně dokonce nemusí. 
Experimentujte tím, že zkusíte jíst jedno mono jídlo denně. Snídaně je skvělé jídlo na začátek. Tělo po ránu ovoce miluje. Dobré pro tělo jsou meloun, hrozny nebo bobule. Podle toho, co je zrovna v sezóně. Plody čistí, hydratují a dodají vám energii, kterou potřebujete, abyste drželi krok se svým ránem a nastupujícím dnem a měli dost energie na vše co je před vámi.

(1 Hlasovat)
Přečteno 266 krát

Více z této kategorie:

« Co je vlastně ego Autem - Pěšky »