Příroda nebo chemie

Doporučený
Zdraví z přírody

Víte, že:
nemusíte vždy hned sahat po antibiotikách? Víte, že: základem všech léků jsou byliny nebo jejich chemické napodobeniny? Proč tedy nezkusit přírodu na první dobrou? A zase ta antibiotika... 

Naše závislost na antibiotikách nás dovedla k vytvoření, některých monster. Jedná se o infekce, odolné vůči antibiotikům, jako jsou super bakterie, které sužují moderní nemocnice, některé kmeny E-coli a MRSA (methicilin-rezistentní Staphylococcus aureus). Tyto infekce je velmi obtížné (ne-li nemožné) zabít běžnými antibiotiky. Existují ale produkty, které fungují jako přírodní antibiotika, která se osvědčila tam, kde moderní medicína zaostává. Obecně dnes lékaři předepisují antibiotika při sebemenších příznacích onemocnění i tam, kde si prostě nemohou pomoci, jako je nachlazení. Tyto recepty jsou již poměrně rutinně vydávány jako bonbóny, nehledě na to, že s nemocemi, včetně běžných infekcí, se dá úspěšně vypořádat a pokud máme ještě zdravý imunitní systém tak, někteří přírodní pomocníci jsou účinnější než antibiotika. Celá tato situace vede k mutacím choroboplodných bakterií, které se za účelem sebezáchovy vyvinou v kmeny, odolné vůči antibiotikům, i když jsou pro ně ta antibiotika považována za poslední možnost. Umíte zkoušet jiné přístupy? 
5 přírodních antibiotik:
Potřebujete jíst potraviny, přírodní potraviny, které posilují zdravý imunitní systém a zároveň hubí napadající bakterie. Naštěstí existuje několik těchto produktů, které mohou být i dnes ve vaší kuchyni. 

Česnek
je známý pro své baktericidní, protiplísňové, a dokonce i antivirové vlastnosti. Lze jej s úspěchem použít k léčbě infekčních onemocnění, jako je zápal plic, MRSA (rezistentní kmeny Staphylococcus aureus) a dokonce i černý mor. Může také zabít střevní parazity, které poškozují váš imunitní systém. 

Echinacea.
Lidé se obvykle obracejí na čaj z echinacei, aby odvrátili nachlazení nebo chřipku, ale tato silná bylina je také známá tím, že bojuje proti infekcím. Bojuje s infekcemi tím, že posiluje a hlídá vlastní obranný systém těla, pomáhá vám bojovat s bakteriemi, namísto zabíjení všeho kolem vás (jako to například dělají antibiotika 'Big Pharma'). 

Med
Je známá potravina s antibakteriálními vlastnostmi (spolu s celou řadou dalších výhod). Jedna studie publikovaná v časopise Mikrobiology zjistila, že med, konkrétně z květů čajovníku, inhibuje jeden typ streptokoka a podporuje hojení ran. Další studie ukázala, že med může být silnou odpovědí na infekci bakteriemi odolnými vůči lékům, jako je MRSA. Med je skvělé přírodní antibiotikum. 

Kurkuma 
Jasně žluté koření, které dodává kari omáčkám jejich bohatou barvu a kouřovou chuť. Kurkuma je mnohem víc než jen kulinářský prostředek. Má úžasné léčivé vlastnosti. MSRA se obvykle tvoří v ranách a vředech. Kurkuma, která působí jako antibakteriální látka, může být užívána perorálně anebo aplikována přímo na pokožku. Zkuste si vyrobit pastu z kurkumy s vodou nebo dokonce medem a naneste ji na místo infekce. Budete velmi překvapeni výsledky. 

Oregano
Zvláště oreganový olej, má silné baktericidní vlastnosti a je dobrý v boji proti infekcím. Studie zjistily, že je stejně účinný jako léčivá antibiotika a má velký potenciál v boji proti infekcím, které nelze léčit konvenčními léky. Tento olej můžete najít v obchodech se zdravou výživou nebo si vyrobit vlastní.

Naše tělo je úžasný nástroj, který, pokud je správně udržován, bude sám bojovat s infekcemi. I když potřebuje extra podporu, není třeba běžet k lékaři pro recept na antibiotika. Místo toho se spolehněte na přírodní antibiotika a léčebné prostředky pro udržení optimálního zdraví.

(0 - počet hlasů)
Přečteno 124 krát

Více z této kategorie:

Známé- neznámé byliny »