Rozumíte si ?

Doporučený
Tělo jako lék

Víte kdo vám v životě velí?
Ve vašem vnímání
a vědomí není nikdo jiný než vy sami. Ať jdete kamkoli a cokoli děláte, cítíte se spojeni s podstatou toho, co si myslíte a cítíte. Mějte na paměti, že vy jste vnímatel a většina vaší bolesti a utrpení pochází z vašich pocitů.

 Je to váš pocit, který dělá život snesitelným nebo nesnesitelným. Vaše tělo je založeno na chemii a hormonech ve vašem mozku. Nedostatek živin a toxinů přispívá k této nerovnováze a také zneužívání návykových látek. Beta-endorfiny jsou zásadní pro vaše štěstí a hladiny dopaminu, serotoninu a melatoninu. Pokud je váš nadledvinový systém vyčerpaný a nedostatečně odpočíváte, škodí to vašemu zdravotnímu stavu. Fyzické cvičení je důležité pro pravidelnou stimulaci metabolismu a tělesné masáže, Vám, pomohou, pokud jste ve velkém stresu. Omezte příjem alkoholu, protože je to depresivní stav. Sklenka vína, nebo dvě vám na chvíli pomohou, spadne z vás tíha, dokonce cítíte úlevu, a dokonce vás možná napadne i správné řešení stresující záležitosti. Jenže vaše tělo si to uloží a zapamatuje tak, že bez alkoholu to nezvládne a věřte, že si najde cestu, jak přesvědčit mozek o své důležitosti a návyku. 

A zase ty návyky...

Mnohem lepší je vytvořit si pravidelné návyky. Např. sedíte za stolem a s danou prací se nemůžete pohnout, zkuste prostě to na chvíli nechat být, zvednout se ze židle a záměrně obejít stůl jinak, než je vaším zvykem, jděte a vypijte sklenici vody a pak se k práci opět vraťte, uvidíte, že posun tam bude. Změnili jste úhel pohledu a mozek to zaregistroval a tělu vyslal signál jde to i jinak. Tělo pak bude nastaveno na nová řešení. 

Pamatujte, že to vy jste ten, kdo určuje chemii vašeho těla nikoliv vaše tělo určuje, jak se máte cítit a jak máte reagovat. Jak říká klasik vše je jednou poprvé a změna někdy nejprve bolí, ale pak je odměna sladká.

(0 - počet hlasů)
Přečteno 135 krát

Více z této kategorie:

« A co tak svoboda? Nohy »