Jídlem ke kráse a vitalitě

Doporučený
Zdraví z přírody

Asi každá žena, od určitého věku, zná ten pocit, že se musí hlídat. Zvláště v létě, kdy chodíme jen lehce oděné a každá - v našich očích-nedokonalost těla jde vidět. Seznam produktů pro zdraví a krásu žen aneb co jíst v létě.

Bobule

Bobule mají vyšší hladinu rostlinných antioxidantů než jakákoli jiná potravina. Zabraňují zvýšení aktivity oxidačních procesů v těle. Pomáhají také zlepšit paměť. Šálek bobulí, čerstvého nebo mraženého, ​​by měl být v ideálním případě zařazen do jídelníčku alespoň třikrát týdně. Přidejte je do salátů, jogurtů, smoothie. V horku báječně zasytí a osvěží.

Losos

Losos je hlavním zdrojem zdravých omega-3 tuků. Pomáhá chránit srdce před nemocemi. Také ryby dodávají tělu velké množství vitamínu B12 a D.

Kolik ryb jíst? Doporučují se minimálně dvě porce týdně (je přijatelné nahradit jednu porci lososa tuňákem). Ryby můžete vařit, péct v troubě a jíst jen samotné či zeleninou nebo je přidávat do těstovin a salátů.

Zelená zelenina

Zelení jsou zdrojem vlákniny, vitamínů C a K a kyseliny listové (jeden z vitamínů B, který chrání srdce a paměť a bojuje proti vrozeným vadám). Obsahují také lutein, nezbytný pro zrak, a také čtyři základní minerály: vápník, hořčík, železo a draslík.

Denně je nutné zkonzumovat dvě porce zelené zeleniny – čím „tmavší“, tím lépe. Přidejte rukolu do sendvičů a špenát do míchaných vajec.

Celozrnné výrobky

Celá zrna mají až o 96 % více vlákniny, hořčíku, zinku, chrómu, vitamínů E a B6 než rafinovaná zrna. Tento nutriční zdroj pomáhá předcházet mnoha zdravotním problémům, srdečním onemocněním, rakovině, cukrovce, hypertenzi, a dokonce i obezitě.

V ideálním případě by všechna jídla měla obsahovat nerafinovaná zrna, ale pokud je to obtížné, pak alespoň tři. Jak toho dosáhnout? Začněte svůj den ovesnými vločkami nebo celozrnnými cereáliemi. Na toasty a sendviče používejte 100% celozrnný chléb. Rozhodněte se pro celozrnné produkty a rozhodněte se pro hnědou rýži.

Ořechy

Ořechy jsou vynikajícím zdrojem bílkovin, hořčíku, vitamínů B a E – spolehliví bojovníci ve válce proti srdečním chorobám a rakovině. Ořechy mají vysoký obsah tukových kalorií, ale jejich tuk je zdravý a dobrý pro srdce. 

Oranžová zelenina

Jedna porce oranžové zeleniny, jako je mrkev nebo sladké brambory, dodává tělu důležitý betakaroten. Tato látka je potřebná denně, pomáhá snižovat riziko rakoviny, chrání před nachlazením a jinými infekcemi a také pokožku před škodlivými vlivy slunce.

Stačí jeden sladký brambor, 12 konzervovaných půlek meruněk nebo šálek mrkve denně, abyste dostali svou denní „dávku“ živin.

(0 - počet hlasů)
Přečteno 129 krát