Tělo je moudrý rádce

Doporučený
Zdraví z přírody

Tělo ví. 
Vaše tělo je vaším chrámem a domovem vaší duše. Má svou vlastní božskou moudrost a znalosti, ale pokud nebudete pravidelně meditovat nebo si nenajdete sami na sebe čas, je pravděpodobné, že si této vrozené moudrosti nebudete vědomi.

To není nic neobvyklého, že si nejsme svého těla vědomi, dokud nebolí, a proto většina našich bolestí a přehnaně aktivní mysli zůstává bez povšimnutí, dokud se neuklidníme. Ve skutečnosti, pokud se vám nedaří usnout, pokud máte neustále pocit, že jste ve stavu zmatení, nebo pokud máte přetrvávající bolesti, se kterými si nejste jisti, jak je zvládnout, je to znamení, že se musíte naladit na sebe a spojit se se svým tělem. Když se něco pokazí, když se cítíme pod psa nebo když se prostě necítíme, je to často způsob, jakým s námi komunikuje naše tělo, a někdy stačí jen naslouchat. Abyste se naladili na své tělo, musíte se stát dobrým posluchačem a musíte začít ťukat do ticha uvnitř. Zatímco meditace je k tomu skvělá, rychlý a snadný způsob, jak se naladit na své tělo, je ve skutečnosti ve sprše.

Je to něco o horké vodě, která je pro většinu lidí velmi uvolňující a může vám pomoci otevřít se, abyste naslouchali moudrosti svého těla. Chcete-li se naladit na své tělo, vyzkoušejte toto jednoduché cvičení, až budete příště ve sprše. Nejlepších výsledků dosáhnete, když to budete dělat každý den.

Tělo jako ladička.

1.) Zavřete oči, postavte se pod tekoucí vodu a dopřejte si skutečně pocit vody na svém těle. Opravdu se ponořte do pocitu a dovolte si všímat si a pozorovat každý pocit. Staňte se super přítomným a zkuste se soustředit na to, jak se vaše tělo cítí. Vnímejte vodu na vašem těle. 

2.) Se zavřenýma očima zaměřte svou pozornost na oblast, která vás znepokojuje. Můžete mít například špatné koleno nebo bolavé rameno. Vyberte si jednu oblast a zaměřte se tam. Opravdu si dovolte se do toho vcítit. Pokud cítíte nějakou bolest, zkuste ji prodýchat. Dovolte si to všechno cítit a pak zaměřte tuto otázku na tuto oblast svého těla - "Co chceš, abych věděl?" 

3.) Poté, co položíte otázku, můžete získat okamžitou odpověď nebo intuitivní pocit. Vaše odpověď může být slovo, vize, obrázek nebo jen pocit. Věřte všemu, co pro vás nastane. Například jste provedli toto cvičení, abyste si pomohli naladit se na své tělo a zpráva, kterou jste obdrželi, byla „přestaň tlačit“. To znamená, a víte, že poselstvím je zpomalit, přestat na sebe tlačit a místo toho jít s proudem trochu víc. Nechat věci plynout svým tempem. 

4.) Poté, co obdržíte svou zprávu, můžete tuto praxi posunout dále tím, že si zapíšete svou odpověď do deníku nebo budete meditovat. Tuto otázku můžete také nasměrovat na různé oblasti vašeho těla, které vás mohou trápit.

Opakování je matka moudrosti.

Tím, že se budete pravidelně zkoušet vcítit do svého těla a budete si uvědomovat, jaké zprávy vám sděluje, vám umožní převzít kontrolu nad svým zdravím a duševní pohodou. Když se naladíte na své tělo a zacházíte s ním s láskyplnou laskavostí, je úžasné, jak moc se váš život může zlepšit. Upozorňujeme, že toto cvičení nenahrazuje odbornou lékařskou diagnostiku. I když vám to může pomoci k tomu, abyste si více všímali a uvědomovali si své tělo, pokud máte zdravotní problém, ujistěte se, že si to necháte zkontrolovat odborníkem.

(0 - počet hlasů)
Přečteno 167 krát